YouTube introduceert betaalfunctie in live-streaming

Mensen die op willen vallen met hun reactie op een live-uitzending op YouTube, moeten daarvoor gaan betalen. Dat meldt Barbara Macdonald op het blog van YouTube. Daar staat tegenover dat YouTube de betaalde reactie tot vijf uren prominent in beeld laat staan tegen een gekleurde achtergrond. Daarmee kan de reageerder maximale aandacht genereren. Kijkers van een live-stream kunnen op het dollarteken naast het bericht klikken. Vervolgens kunnen zij bepalen welk bedrag ze willen spenderen. Hoe meer je betaalt, hoe langer je bericht in beeld blijft. Bij verschillende bedragen horen verschillende kleuren. De vanaf-prijs is $5 en kan oplopen tot $ 500.

Het videoplatform wil hiermee creators een extra mogelijkheid bieden om geld te verdienen, zegt  YouTube. Dit naast de bestaande mogelijkheden van kanaalbanners en in-video advertenties. 

De nieuwe dienst gaat Super Chat heten en wordt op 31 januari 2017 uitgerold onder creators in 20 landen, met kijkers in meer dan 40 landen. Intussen zijn er een aantal betatesters aan het testen. De functie is nog niet meteen beschikbaar in Nederland, maar de helptekst is er al wel in de Nederlandse taal, dus je zou zeggen dat het niet heel lang kan gaan duren. 

Super Chat is de vervanger voor de Fan Funding functie. Deze laatste was bedoeld om creators een steuntje in de rug te geven, maar heeft nooit brede bekendheid gekregen. 

Super Chat nieuwe betaalfunctie in YouTube live streaming
Vorige
Vorige

Squarespace circle member

Volgende
Volgende

CBS past ultieme vorm van videopersbericht toe