Fotovideo

Wil je met mooie foto's een verhaal vertellen? In combinatie met tekst, animatie, voice-over en muziek is er vaak een aantrekkelijk beeldverhaal van te maken. Voor sommige doelen en voor sommige budgetten is dit een prima manier om de boodschap over te brengen. Dat laatste daar gaat het immers om.

Budget

Het is geheel afhankelijk van de bewerkingen die nodig zijn op de foto’s om iets te kunnen zeggen over het budget voor een fotovideoproductie.

Voorbeelden / cases

Case: Christian Peacemakers Teams Netherlands

De opdracht was om aan de hand van beschikbare foto’s van crisisgebieden uit de hele wereld te laten zien wat het werk van deze mensenrechtenorganisatie is. De video gaat gebruikt worden tijdens presentaties die leden geven, waarmee aan de hand van beelden snel duidelijk gemaakt kan worden waar de organisatie voor staat.

Werkwijze: Uit een collectie van duizenden foto’s is een eerste inventarisatie gemaakt. Aan de hand van de briefing en inventarisatie is een storyboard gemaakt en een eerste animatie om te laten zien wat de creatieve richting zou worden. Na goedkeuring is de video gemaakt. De muziek is speciaal voor deze video geschreven.


Case: Kromah Scheepsstoffeerderij

De opdracht was om aan de hand van enkele foto’s te laten zien welke werkzaamheden Kromah Scheepsstoffeerderij kan uitvoeren op een schip en wat het resultaat hiervan is. Een promotievideo. Het was niet mogelijk om te filmen op het schip. De video is voorzien van stock-muziek uit de bibliotheek van edes.tv.


Heb je interesse om een fotovideo te laten maken? Vraag een offerte op: