Plan van aanpak

Je hebt besloten dat er een video gemaakt moet worden. En nu?  Zo pakt edes.tv een videoproductie aan: 

 1. Inventariserend gesprek

 2. Strategie bepalen

 3. Draaiboek

 4. Budget

 5. Storyboard of shootingboard

 6. Productie

 7. Oplevering

 8. Plaatsing

 

inventariserend gesprek

Om erachter te komen wat het doel is van de video en welke beelden er in moeten komen, gaan we heel veel vragen stellen. Aan de hand van de antwoorden krijgen we de informatie die we nodig hebben om te kunnen bepalen:

 • wat de videomarketingstrategie is

 • wat de boodschap is

 • wat voor sfeer de video op moet roepen

 • welke scenes in de promotiefilm moeten komen

 • welke mensen in beeld moeten

 • wat er gezegd wordt

 • of er muziek nodig is

 • welke andere zaken er in de video moeten.


DRAAIBOEK

Na het inventariserend gesprek hebben we een doel voor ogen en in kaart welke beelden en scenes er in de video moeten. In de meeste gevallen genoeg ingrediënten om een draaiboek te maken. Tenzij woorden niet genoeg zeggen. In dat geval kan er een tussenstap volgen met een storyboard. 


STORYBOARD OF SHOOTINGBOARD

Deze stap kan worden overgeslagen, maar soms is het prettig om voorafgaand aan de opnames een goed beeld te krijgen van hoe het eindresultaat gaat worden. In dat geval maken we een storyboard, tekeningen waarin verschillende scenes worden vastgelegd. Het storyboard dient ook als een praatstuk, om de gewenste look en feel van de promotiefilm te bepalen en verder uit te werken. 


Productie

Aan de hand van het draaiboek richten we de filmset in. Alle benodigde apparatuur nemen we mee, net als de mensen die nodig zijn om de promotiefilm te maken. Volgens het vooraf gemaakte tijdsschema worden de opnames gemaakt. 


Oplevering

Als de video klaar is, dan presenteren wij deze. Mocht er nog iets in veranderd moeten worden dan doen wij dat. Indien nodig dan volgt er een nieuwe correctieronde. 

Oplevering van de definitieve versie gebeurt digitaal, via internet. Indien gewenst zijn er ook andere mogelijkheden. In overleg is in principe alles mogelijk. In ieder geval ontvang je een video die geschikt is en geoptimaliseerd is voor weergave op het gewenste medium. Bijvoorbeeld YouTube, Vimeo, Facebook, Instagram, Pinterest en andere sociale media. 


plaatsing

Indien gewenst dan kan edes.tv ook voor plaatsing op je social media en website zorgen. Voor wie dit niet elke dag zelf doet kan dit heel handig zijn. Het is een extra service. Verschillende social media veranderen ook regelmatig de video-instellingen of kanaalinstellingen, de ontwikkelingen gaan razendsnel. Zo hebben veel organisaties momenteel een YouTube-kanaal dat niet meer up-to-date is. Dat is zichtbaar voor de hele wereld. Zo wil je als serieus bedrijf niet bekend staan. 


Wil je een video laten maken? Laat het edes.tv weten, dan kunnen we kijken wat we voor je kunnen doen. Via onderstaand formulier of telefoonnummer 085 - 002 0970 of rechtstreeks met Els Edes op 06 141 346 81.