Eventvideo | videosamenvatting

Gemeente, woningcorporatie, waterschap, Rijkswaterstaat, provincie, politieke partij, zorginstelling, organisatie-adviseur, ze doen het allemaal: bijeenkomsten houden met inwoners, bewoners of andere belanghouders.  Om elkaars meningen te weten te komen, in gesprek te zijn. Het kunnen ronde tafelgesprekken zijn, informatie-avonden, gespreksavonden of andere gelegenheden.

 

Als de opnames uiterlijk om 20:30 uur afgelopen zijn, wordt de video voor 9:00 uur opgeleverd. Vaak voor middernacht, afhankelijk van faciliteiten.

Als de opnames uiterlijk om 20:30 uur afgelopen zijn, wordt de video voor 9:00 uur opgeleverd. Vaak voor middernacht, afhankelijk van faciliteiten.

 

Binnen enkele uren online

edes.tv heeft de vaardigheden ontwikkelt om binnen een paar uur een video van de bijeenkomst te presenteren en op te leveren. Je kunt dus binnen enkele uren na de bijeenkomst de video delen op de website en in je social-media-kanalen. Vaak nog dezelfde avond, dat hangt van de planning en het draaiboek af. Een video van uitstekende kwaliteit, in HD, die vakkundig gemaakt is met mooie opnames en professioneel gemonteerd.

 
Inhoud en sfeer
 

INHOUD EN SFEER

De video's geven een samenvatting van de besproken informatie op de bijeenkomt en een impressie van de sfeer en de aanwezigen. Steeds met als uitgangspunt het doel van de video. Stakeholders die niet konden komen kunnen op deze manier toch geïnformeerd worden. 

 
Natuurlijk zijn ook live-uitzendingen op YouTube, Instagram of andere platforms van uw keuze mogelijk.

Natuurlijk zijn ook live-uitzendingen op YouTube, Instagram of andere platforms van uw keuze mogelijk.

 

Facebook live als teaser en PR-middel

Ben je bezorgd of je wel genoeg deelnemers naar je bijeenkomst trekt? Probeer dan eens een Facebook live uitzending vooraf. Het doel is dan om mensen op het laatste moment te laten beslissen de jas aan te trekken en te komen. Bijkomstigheid is dat de Facebookpagina van je organisatie weer even onder de aandacht komt van iedereen die hem leuk vindt. PR-waarde dus en je trekt ook een breder publiek als mensen de video gaan delen. De live-video kun je naderhand zichtbaar op je Facebookpagina laten staan. Lees meer over Facebook-live.

 
Muziek of niet
 

Muziek of niet

Een verslag met een inhoudelijke samenvatting heeft geen muziek nodig. Het is de kunst om een goede samenvatting van uitspraken van aanwezigen te maken die de kern raakt. Muziek is daarbij meestal niet relevant. Tenzij het een bijeenkomst betreft waarbij muziek belangrijk is natuurlijk. Als er wel gebruik wordt gemaakt van muziek, dan moeten de rechten worden afgekocht. 

Als het een sfeerverslag betreft zonder of met weinig tekst, dan kan muziek wel heel bepalend zijn. 


Een aantal voorbeelden

Uit een serie van vier avonden rondetafelgesprekken met inwoners van de nieuw te vormen gemeente Waadhoeke

Een inspiratiesessie van gemeenteraadsleden

Videosamenvatting en sfeerimpressie bij de aanzet van de commerciële club tot een regelvrije zone


Seminar of congres

Ook van andersoortige evenementen kan edes.tv een videoverslag of aftermovie maken. 


Heb je binnenkort een evenement? En wil je een event video laten maken? Vraag dan een offerte aan: