Fotoshoot van een filmfestival in de open lucht

Film kijken onder de sterren op een camping aan het water

Foto’s maken in het donker

Soms krijg je onverwacht een hele leuke opdracht. Zo belandde ik eind augustus op een heerlijke zomeravond als fotograaf op het Nachtkijkersfilmfestival op de Watersportcamping in Heeg. Als filmliefhebber en als watersporter viel ik met mijn neus in de boter. Wat een leuke sfeer tijdens dit kleinschalige festival in een schitterende ambiance. De vraag van de organisatie was om een paar sfeerbeelden te maken voorafgaand aan de filmvertoningen en een paar foto’s van de filmvertoning zelf. Dat laatste was vrij lastig: de filmvoorstellingen begonnen pas toen het donker was. Foto’s maken in het donker met het enorme contrast van het licht (van de film) op het witte doek, hoe gaat dat een mooi plaatje opleveren?

Goede voorbereiding is het halve werk

Van tevoren had ik niet alleen nagedacht over de cameraspullen die ik nodig zou hebben, ook had ik er rekening mee gehouden dat ik wel eens een poos in het gras zou moeten zitten en daar nat van zou kunnen worden. Mijn schoenen zouden ook wel eens vies kunnen worden en er waren waarschijnlijk steekmuggen. Lange mouwen en stoere boots aan dus.

De locatie kende ik en daardoor kon ik een paar foto’s van tevoren plannen. Superhandig, want eenmaal ter plaatse was het lastig om in het donker veel te experimenteren. Bij de filmvelden zag je namelijk geen hand voor ogen. Dus voorzichtig lopend naar de juiste plek op het juiste veld. Ik had op voorhand een paar posities uitgekozen en de juiste camera, lenzen en statieven in de tas gestopt. Daardoor kon ik vlot doorwerken. Superhandig. Heerlijk als een plan werkt.

Resultaat

Gelukkig was het een heldere avond en kon je de sterren zien schijnen. Hier een paar van de gemaakte foto’s.

websiteEls Edes