Kanaalpictogram en titel voortaan zichtbaar bij insluiten video via YouTube

Is het je opgevallen dat de video’s die je op je website hebt ingesloten via YouTube en waarvan je de titels niet wilde laten zien, dat die sinds kort wel de titels laat zien? YouTube heeft het naamloze en kanaalloze insluiten laten vervallen. Voortaan wordt altijd de titel getoond en daarnaast het logo van het YouTube-kanaal waar de video gehost wordt.

Link naar YouTube-kanaal

Als je op de titel of het kanaalpictogram klikt, dan kom je op het YouTube-kanaal terecht waar de video gehost wordt. Als de video als een verborgen bestand op YouTube staat, dan is hij ook na het aanklikken niet zichtbaar op YouTube. De zichtbaarheid op de website blijft wel.

Tip

Check alle video’s op je website om te zien of

  • de video gehost wordt vanaf een YouTube-kanaal dat iedereen mag zien,

  • de video een goede titel heeft.

Alternatief

Via vimeo.com blijft insluiten van video’s zonder verdere gegevens of afspeelmogelijkheden wel mogelijk. Om dat te kunnen doen heb je wel een betaald pro-abonnement nodig.

Naschrift

YouTube is blijkbaar nog bezig met het uitrollen van deze aanpassingen, want bij het maken van dit artikel kreeg ik nog wel de mogelijkheid om het het vakje “videotitel en afspeelmogelijkheden” aan te vinken. De functie doet het niet meer, ongeacht de keuze.

Insluiten videotitel youtube niet meer mogelijk


Els Edesedes.tv